Min mobil

Haha, jag får tillbaks min mobil idag. Två veckor tidigare än väntat:)

Min mp3 funkar också...Glädje:)


/Lilja

Helkväll (:



Gokväll allesammans! Hoppas det står väl till med er alla!!

En lite summering av dagen är nu på sin plats tycker jag:

1. Gick upp 6.20 imorse och duschade. Traskade efter frukost iväg till skolan. Hade två lektioner i skolan och kunde sedan gå hem för dagen eftersom 9c är på klassresa.
2. Hemma klockan 10.30 typ. Gick då och la mig och sov till halvtre, slö och seg som jag är.
3. 17.30 Nere på bowlinghallen där jag tillsammans med lärarna körde två serier bowling. Det gick riktigt bra faktiskt så jag blev nöjd
4. Efter de fysiska aktiviteterna gick jag och lärarna vidare till After Work på Grappa. Jag, Kenneth och Erika dissade pastan och beställde varsin De Luxe-pizza som också hade ett väldigt luxuöst pris, fattig nu!!
5. Sitter nu hemma och ska snart gå ner och spela och sjunga med syster.

Resten av kvällen blir nog rätt lugn. Måste komma i säng i tid om jag ska orka med morgondagen.

Allt gott så länge allihopa!!




/Lilja 

Haha



Glädje...Jag har slutat för dagen och det känns så underbart bra:) Vet inte vad jag ska göra resten av dan, men det spelar typ ingen roll...Jag är glad:)

Visst ja, måste städa lite, men det tar nog inte all min tid:)

Hej svejs så länge!!


/Lilja

Foppa-tofflor



Jag har idag efter tre timmars velande köpt ett par ljusgröna Foppa-tofflor. Visst dem är fula som(ja ni vet), men ändå rätt fräna måste jag säga.



Jag är förbannat uttråkad och trött på all jäkla rutin. Jag vet precis vad jag skulle vilja göra, men jag är rätt övertygad om att det inte kommer hända än på ett tag. Varför ska det vara såhär? Jo jag vet, det är helt mitt eget fel, så hemsk är sanningen (men ändå positvt då jag kan göra något åt situationen).

Har bowlat idag( spöade Alex, haha, ska mobba dig ska du se). Ska troligtvis bowla imogon igen, med lärarna på skolan.

Ja vad mer kan jag skriva. Vi flyttar på fredag, ska bli kul det. Tråkigt nog krockar det med en redan fullspäckad helg. Ska till Nykvarn på möte fre-lör, sedan ut och segla lör-sön. Ja nog kommer jag ha att göra allt.

Vill bara att helgen ska komma. Är trött på at jobba, jag vill bort härifrån för det är så jävla boring rent ut sagt. Kan inte nån bara komma och lysa upp mitt mörker?

Snart kommer iaf min älskling, då blir allt lite ljusare.

Jesus älskar er, don´t forget!!


/Lilja

Måndag



Så är det ny vecka igen. Jag känner mig rätt seg och rätt likgiltig med för den delen. Ska snart springa iväg till skolan och ha ett par idrottslektioner följt av tre teoretiska, det blir säkert kul:)

Städade mitt rum igår som en tok, kändes riktigt bra faktiskt. Måste stryka lite kläder idag eftersom jag har stryktvätt over the whole fucking place...Haha

Smaklöst är ett ord jag gillar, mycket negativt och mycket värderingar inlagt i det. Dagens smaklöshet blir dödsstraffet. Det är inhumant, det är sinnesjukt det är förjävligt och det är givetvis smaklöst.



Med mentaliteten att varje mord ska straffas med döden skulle det inte dröja länge innan jordens befolkning vore utrotad. För varje bödel skulle det behövas en till, och till slut skulle vi alla ofrivilligt vara mördare.

Det finns fortfarande länder som tillämpar dödsstraff, giftinjektion är en metod, hängning en annan. Man kan steka folk i elektriska stolen och i vissa länder är man "naturliga" nog att använda sten för att straffa människor.

Superstaten U.S.A. tar varje år livet av en hel del människor (många svarta givetvis, dem har ju inte råd att anlita toppadvokater).

Det ska inte vara människans sak att bestämma över liv och död. Vem är fri från synd och kan kasta första stenen? Att vara positiv till dödsstraff är att ha en förjävlig människosyn, ja ingen människosyn alls borde man kanske säga?

Vissa vill få det till förenligt med Kristen tro att använda sig av dödsstraff. Är det inte Jesus själv som säger: "Döm inte så blir ni inte dömda"? Eller på ett annat ställe där Han säger: "Ni har lärt er av de äldre öga för öga, tand för tand, men jag säger er: Älska era fiender och be för dem som föröljer er"

George Bush: Du har inte Gud på din sida när du bombar ihjäl irakier. Att ha ihjäl folk för människohand är djävulens verk.

Överlåt domen till Gud!!


/Lilja

En bättre värld...

Så trött på det här, så trött på all rutin, vill bara le och vara glad. Men hur ska jag kunna le utan att vara falsk? Och falsk vill jag ju inte vara. Nej saker och ting är inte vidare kul för tillfället. Har varit konfirmation i helgen, men det är ju svårt att sätta sin fot i kyrkan utan att bli på dåligt humör p.g.a. ...ja dem flesta vet nog vem jag menar, och detta eftersom dem känner som jag. Dock orkar jag typ inte bli arg längre, det är ju svårt för gamla hundar att lära sig sitta och jag har bättre saker för mig än att ge människan en dressyrkurs.

Söndag idag, måndag imorgon. Börjar tidigt eftersom jag ska ha idrott (avskyr idrott, men vad gör man inte för pengar) under måndagens förmiddag. Har börjat rensa ur gammalt skräp ur mina lådor, det kommer ta lång tid innan jag är klar:(

Sitter och lyssnar på Finlands bidrag i Eurovison... en riktigt bra låt, sen så är texten så jäkla underbar: "Leave me alone, I wanna go home, I don´t want to see you" Ungefär så känner jag just nu, är så trött på en massa människor, inklusive mig själv, eller iaf det liv jag lever, det måste bli ändring.

Allt gott så länge!!


/Lilja

Trött



Kom hem från skolan för ungefär ett par timmar sen. Känner mig väldigt trött, sliten och uttråkad, snart kommer dock min kära, så då hoppas jag att hon ska lyckas liva upp mig lite grann. Imorgon ska jag, Madde och Mona troligtvis iväg och lyssna på Heavy Bongo Beat på Balsta, kan nog bli mycket skoj:)


Är glad, trots att jag är väldigt uttråkad. Så länge man har hälsan så leker ju livet:) Vill verkligen ´jamma lite känner jag. Kom något musiksnille och rädda mig!!



/Lilja


Helgen är nära...

Hej allesammans, hoppas ni är glada och mår bra:)

Igår var jag m.fl. på bio. De flesta ville se Pirates..., men jag, Madde och Sebbe kollade på Spindelmannen. Jag tyckte personligen att den var riktigt bra, helt klart den bästa hitills:)

Helgen är snart här och det ska bli riktigt skönt att få andas ut ett par dagar och bara ta det lugnt. Jag har varit otroligt trött hela denna vecka, så jag känner att det behövs lite Time Off.

Känner att abortdiskussionen får ligga nere ett tag nu, människor har reagerat och det är det väsentliga för mig.

För att gå vidare till ett annat ämne där nog folk kan tycka en hel del så tänker jag denna gång välja att beröra ämnet...SKOLBETYG

Med en borgarregering så kommer mer diciplin krävas i skolan, troligtvis införs också betyg från årskurs 6 inom en snar framtid. Vad tycker jag då om det?

Diciplin- Det behövs helt klart mer ordning och reda och lärare måste få fler befogenheter. När en elev är i full färd med att klå upp en annan så måste en lärare handbegripligen kunna gå i mellan och använda det våld som krävs för att få slut på attacken, detta måste den också få göra utan att behöva oroa sig en massa för att bli polisanmäld(givetvis ska inte övervåld få förekomma, men nog måste man väl kunna ta en elev i armen utan att det betraktas som övervåld?!)

Betyg- Av vilken anledning är det fel att mäta kunskap? Hos vänsterblocket(som jag själv bekänner mig till) verkar det vara fel att betygsätta elever...Varför undrar jag? För att se om en person är lämpad för ett visst arbete måste man ju på pappret kunna se att den har goda kompetenser för det arbete den söker. Hur ska det gå om vi inte har betyg? Ska vem som helst kunna söka läkarlinjen utan att för den skull inte ha några förkunskaper alls i biologi och kemi? För att nå det jobb man vill ha måste man kämpa, det måste ju vara en självklarhet.

Det stora problmetet med betyg är dock kust att dem ofta drar fokus från det som är viktigt i skolan, att lära sig saker. Hur många av oss har inte råpluggat inför ett prov där man vill ha ett högt betyg, för att efter provet gå utanför salen och glömma allt? Skolan måste inrikta sig mer på att visa värdet på kunskaper och vad de leder till(höga betyg) istället för att bara visa på värdet av fina betyg(utan att egentligen behöva komma ihåg särskilt mycket).

Skolan måste göra det intressant och kul för elever att lära sig. Skolan måste inspirera.

Samt så måste vi fråga oss: Finns eleverna till för skolan eller är det skolan som finns till för eleverna?

Alla är inte stöpta i samma form, därför behövs en individanpassad skola samt fler lrälingsutbildningar.

allt gott så länge!!




/Lilja

Mördare?


 



En elev på skolan gav mig nygligen frågan? Om jag gjort en abort, skulle du då tycka att jag är en mördare"?. En intressant frågeställning tycker jag, men det är kanske en fråga man själv måste svara på. När en guvenör i Texas godkänner en avrättning genom att skriva under ett dokument med sitt namn är det då denne person som är skyldig för att personen ifråga dör? Eller är det läkaren som injicerar giftet, eller är det domstolen som dömde denne skyldig?

Många är frågorna, men man måste själv fundera kring vad det innebär att döda. Är det att med uppsåt ta livet av någon, är det mord om man oavsiktligen dödar? Är abort mord eller räknas inte ett foster som människovärdigt?

Man måste tänka över frågorna själv...

Intressant att ändå en elev som själv inte läst det jag skrivit ändå visste att jag skrivit...Är man inte politiskt korrekt så sprids det visst lika snabbt som vinden.

Jesus sa en gång: "Allt vad ni gjort för en av dessa minsta som är mina bröder, det har ni också gjort för mig"/ Matt 25

Jag räknar definitiv ett oskyldigt barn som en av de minsta, däremot tvingar jag inte någon annan att tänka som jag.


/Lilja


Att vara politiskt korrekt

Jag har nu med glädje fått erfara att ämnet abort faktiskt berör människor, vilken sida i debatten man än står på.

Jag vill först och främst klargöra en sak:

"Jag låter säkert hård, men jag anser att liv är heligt, något okränkbart och något vackert, därför är jag abortmotståndare. Däremot dömer jag inte någon som vill göra eller har gjort en abort, lika lite som jag dömer någon som missbrukar, eller någon som är beroende av pornografi. Det är en hemsk värld vi lever i och livet kan ofta vara outhärdligt, och ibland gör vi det som vi känner att vi måste för att orka leva för stunden. Kanske vet vi att det är fel, men ändå gör vi det...Vi är inte mer än människor"

Detta skrev jag i mitt inlägg och jag hoppas att människor förstår vad jag menar, alltså: Människor gör misstag, det har jag aldrig sopat under mattan, vi är ju som tidigare sagt inte mer än människor.

Agnes- Jag tror att varje människa är förmögen att ta hand om ett barn, det handlar oftast mer om att man inte vill ta hand om det, utan att man vill uppfylla en massa saker i sitt eget liv först. Sverige är en väldfärdsstat, ett ung mamma behöver inte vara rädd för att inte kunna ta hand om sitt barn, vad gäller ekonomi.  Visst gör människor misstag, men många människor har inte vett nog i skallen att tänka efter, före. En abort handlar givetvis om att döda, och det hoppas jag att alla, oavsett ståndpunkt i debatten kan hålla med om.  Jag tycker inte om att människor tar sig rätten att bestämma över vem som ska få leva och vem som ska få dö, varför är det legitmimt att ta livet av någon så länge den ligger i en livmoder, får en människa sitt människovärde först när hon kommit ut? Vi människor förfäras när psykiskt sjuka knivdödar femåringar, när en människa gör abort tycker vi det däremot är en mänsklig rättighet (vilket det egentligen inte är eftersom de mänskliga rätigheterna påbjuder att mord är fel och liv är liv).

Philip- Givetvis skulle ett stort antal av dessa kvinnor gjort illegala aborter som med all säkerhet skulle lett till ett stort lidande, dock är det just detta som ofta blir fallet när man talar om abort, man dras ut i pereferin för att slippa tala om det faktum att ett liv är  liv.

Cissi- Jag anser att om en person inte är medveten om att sex kan leda till en graviditet så är nog inte denne person mogen att ha sex. Sex handlar ju i grund och botten om att avla barn inte främst om att få sina sexuella lustar tillfredställda för tillfället. Vad menar du Cissi med "föräldrarnas framtid"? Ser du det som en dödsdom att bli med barn? Jag anser att det inte finns något som är mer heligt än ett liv, ingen ekonomisk eller social framgång bör få legitimera utsläckandet av liv. För att dra en liten parallell: -Om ett par en dag bestämmer sig för att dem vill ut och resa världen runt och göra en massa roliga saker, har dem då rätt att ta livet av sitt för tidigt födda barn(22 veckor) eftersom denne kommer sätta käppar i hjulet för deras planer? Den övre gränsen för abort och den vecka då sjukvården kan rädda ett för tidigt fött barn går ju nämligen ihop, runt 22-23 veckor kan man rädda ett barn. Detta måste väl alltså vara helt legitimt, eller är det fel att mörda ett foster utanför livmodern?


Ofta tycker människor att man har en hemsk människosyn om man är abortmotståndare, men jag skulle hellre se det tvärtom. Jag måste säga att det är abortförespråkarna som har en hemsk människosyn som tycker att ungefär vilket skäl som helst duger för att legitimera en abort.

Vad har man för människosyn om man tycker det är rätt att döda? Ungefär densamma som George Bush skulle jag vilja säga(dock är ju han väldigt konservativ vad gäller abort, men ta livet av oskyldiga och "skyldiga" har han ju uppenbarligen aldrig haft något problem med).

Så länge politiskt korrekt betyder att man ska ha inhumana rättigheter som resulterar i att barn dör så ska jag med glädje vara politiskt INkorrekt.


/Lilja

In tha school



Sitter här i skolan och har håltimme. Ska snart ha sista lektionen för dagen och får sen gå hem:) Ska idag få umgås med min Madelene, första gången på fem dar eftersom hon varit borta på kryssning. Ikväll så blir det väl troligtvis en sväng till Kyrkan för att spela lite biljard och umgås.

Ute är det rätt tråkigt väder tycker jag, känner mig rätt seg. Lyckades även vakna lite sent idag, kvart i åtta och hade första lektionen vid 10 över, men jag han, och i någorlunda god tid också:)

Det som slår mig ibland i skolan är hur vissa elever liksom gett upp och slutat tro på sig själva och sin förmåga. Jag får lust att gå runt med en hammare och banka in i deras skallar att dem faktiskt kan, att saker och ting inte är omöjliga. Vilka är det som fått dem att tappa tron på sig själva?? Hittar jag rätt på dem så ska dem få veta ett och annat.

I oss alla finns en inneboende kraft, jag har gett denna kraft namnet Gud. Ibland glömmer vi bort hur mycket vi faktiskt kan då vi råkar ut för nederlag eller då någon är förjävlig och berättar för oss hur dåliga vi är. Glöm dem, skit i vad dem säger. Du kan!!! Leta reda på den där kraften igen, och använd den!!

God bless!!


/Lilja

Om denna dag och om livet



Måndagar, är dem inte underbara?NEJ!!!

Ny vecka igen, dags att börja jobba igen...Har som eleverna haft fyra dagar ledigt, fyra väldigt underbara dagar, men nu är man igång igen...Yippie!!(ironi!) Det är inte så att jag inte trivs på jobbet, jag älskar Odlarn och alla härliga elever, men det är ju så ljuvligt att bara få vara, göra vad man vill, göra det som faller än in, och givetvis att ha fler timmar att göra det på. Men ,men nu ska jag försöka vara lite positiv.

Börjar tidigt imorgon, så jag ska nog gå och kvarta snart. Imorgon har jag en hel del att göra( även idag för den delen, rummet ser ut som om Gudrun dragit fram i det, men den här gången har orkanen fått namnet Kim, undra varför?). Måste alltså stöka undan lite här så att det ser acceptabelt ut till morgondagen. Och imorgon, ja mycket att göra, kanske inte så megamycket roligt, men iaf ett par grejer. Gertrud kommer hem imorgon samt så ska jag ner på stan i ett kul ärende.



Nu tog just det nyinköpta godiset slut, så nu tänker jag gå över till att vara negativ igen.

Jag har under senare tid börja tänka mycket på politik igen, kanske för att vi efter många år fått en borgar-regering igen, en regering som jag efter mycket tänkande kommit underfund med att jag inte tycker om. Under dagen har jag p.g.a. mitt missnöje med den liberala skitpolitik som Kd börjat driva avsagt mig medlemskap i partiet.

Nu undrar ni säkert vad jag menar med Kd:s skitpolitik och jag ska(ärlig och dum som jag är) med nöje berätta vad jag menar. Det Kristdemokratiska partiet i Sverige är byggt på Kristna principer(vilket även vårt samhälle i grund och botten är byggt på, förneka det hur mycket ni vill hedningar, ni kommer ha fel). En Kristen princip är att allt liv är heligt, detta är något som Göran Hägglund verkar ha missat totalt. Göran kommer lägga fram en proposition(som sossarna påbörjade) som påbjuder att utländska kvinnor ska få komma till Sverige och göra abort. Nu tänker nog många av er: "Oj han är ju rätt vettig ändå, som bryr sig om människor även utanför Sverige", men det är isåfall om ni inte tycker att liv är heligt. I Sverige har kvinnor(inom landet) haft rätt till abort i ungefär 30 år, detta har resulterat i ungefär 1 miljon aborterade människoliv(och då talar jag alltså bara om Sverige)...Tänk er: 1 000 000 MÄNNISKOLIV. Det låter helt sjukt och ohumant i mina öron.

Ofta hör man abortförespråkare använda sig av argumentet att kvinnan själv ska få bestämma över sin egen kropp, och det kan jag helt och hållet hålla med om, men vid en abort tar man sig rätten om att bestämma över en annan människas liv, barnets och det tycker inte jag är rätt och riktigt. Jag anser att barnets rätt till liv väger långt mycket tyngre än en kvinnas rätt till abort. Jag tycker att mord är fel, vare sig man har ihjäl ett 3-veckors foster, en
15-åring eller en sexualmördare. Det är inte människan som ska döma över liv och död, i människan finns alltför mycket tvivel för att kunna ge ett klart domslut.

Jag kan förstå att en kvinna som blivit våldtagen inte vill behålla det foster hon bär på, men bär fostreti magen på skulden för vad dennes far har gjort?Nej! (Sen är det otroligt viktigt att i debatten pålysa att det är en otroligt liten andel kvinnor som gör en abort till följd av en våldtäkt, på förespråkarna kan det lätt låta så)

Inte heller är det barnets fel om kondomen sprack, och tro inte att du kommer få ett skadestånd från RFSU om gummit spricker, det här är Sverige, inte U.S.A.

Kan du inte tänka dig att bli förälder för tillfället, låt då bli att ha sex, för med sex följer alltid en chans/risk att du kan bli förälder. P-piller funkar inte alltid som dem ska, naglarna kan va för långa, kanske drar du inte ut tillräckligt snabbt etc. Vad du än har för skäl för att vilja göra en abort så är det aldrig skäl nog för att legitimera utsläckandet av liv.  



Jag låter säkert hård, men jag anser att liv är heligt, något okränkbart och något vackert, därför är jag abortmotståndare. Däremot dömer jag inte någon som vill göra eller har gjort en abort, lika lite som jag dömer någon som missbrukar, eller någon som är beroende av pornografi. Det är en hemsk värld vi lever i och livet kan ofta vara outhärdligt, och ibland gör vi det som vi känner att vi måste för att orka leva för stunden. Kanske vet vi att det är fel, men ändå gör vi det...Vi är inte mer än människor

Jag skulle vilja se ett Sverige där inte människor tittar snett på en gravid 13-åring, ett Sverige där gravida får allt stöd och all den hjälp dem behöver för att orka bära ett barn och för att föda fram det, istället för att doktorn direkt frågar om den inte är bäst att abortera. 

Jag är så jävla trött på människors skitsnack om alla dessa unga människor som väljer att behålla de barn dem bär, jag tycker det är stort och modigt gjort av dem, för i det här sjuka samhället som vi lever så är det visst sluskig, billigt och lössläppt att bli med barn. Du skulle bara veta hur många som varit det, men som magen aldrig börjat växa på, kanske är en av dessa du själv som tittar snett på den som väljer att föda det vackraste som finns, livet. 

Avstå, om du inte kan tänka dig att leva med konsekvenserna. Och konsekvenserna är ju i grund och botten inte något negativt..Nog måste väl ett barn vara vackrare än vilket karriärsmässig framgång du än kan tänkas vinna i livet?

Sov så gott allihopa, jag hoppas ni fått något att grubbla på.




/Lilja

God natt

   

Nu är det dags att försöka bryta den dåliga vanan, ikväll ska jag komma i säng i god tid. Känner mig rätt slut nu och tänker snart krypa till kojs. Hoppas ni alla får en god natts sömn och kom ihåg att Gud omsluter er i kärlek och att Han vakar över er hela natten.

Hoppas det blir en solig dag idag(klockan är redan över midnatt) och att den bär glada överaskningar och möten i sitt sköte.

 <<<Kim in bed

Jesus saves!!


/Lilja



Solig söndag



För att sammansfatta dagen hitills: Har spenderat många långa timmar på stan med att umgås, shoppa, svära, äta o.s.v. o.s.v. Lyckades köpa en ny plånbok( Love Indiska!) en ny tröja och ett par nya flip flops, mycket härligt. Det är alltid skönt att fly tristessen genom att shoppa. Efter stan drog jag och bröderna Fluff hem till Chrille och kolla "Hem till Midgård", väldigt roligt, väldigt uppiggande.

<<Bröderna Fluff>>

Imorgon är det dags för skola igen, tur för mig så har jag sovmorgon( om inte någon ond människa får för sig att ringa vid åtta och be mig komma, må Gud isåfall vara nådig dens själ...Haha...skojjar!!). Alltså förhoppningsvis bara en halvdag imorgon. Efter skolan har jag myckett att göra, tycker inte om att behöva göra saker, är alltför dålig på det, men jag får dra arslet ur vagnen och göra det ändå...Gud ge mig styrka!!

Allt gott så länge!!

Jesus lever!!


/Lilja

Musik- Livsglädje



Har nyss suttit ute på Myspace och lyssnat på Cable Hervin( Eskilstunaband) där min gamle vän är sångare. Sjukt bra samspel och sjukt bra röst Linse har:) Kolla in dem du med!

När jag var liten sjung jag för full hals hela tiden, mamma brukade höra mig på avstånd( och ett rätt ordentligt avstånd för den delen) när jag var på väg hem från skolan. Nu för tiden sjunger jag inte lika ofta, men musik blir det så ofta jag hinner med. Antingen sitter jag och misshandlar gittaren eller plinkar på pianot och sjunger. Händer inte det så ågr det alltid någon ljuvlig lovsångskiva varm hemma hos mig:)

Att jamma ihop med andra är faktiskt det roligaste med musik, så jag funderar allvarligt på att dra ihop ett gäng som kan spendera dagar, kvällar och helger med att lira ihop...Ska bara få arslet ur vagnen först, men det kommer:)

Som sagt, lovsång är det jag mest lyssnar på, och skriver jag musik blir det också mest låtar med Kristna budskap. Ett band som är helt otroliga på riktigt skön lovsång är Hillsong. Gå inte på Youtube och sök på dem. Några helt suveräna låtar som finns där är:

- More than life
-Everyday
-Free
-Follow the son (Hillsong Londons versin är bäst)
-Lifted me hig again
-Let creation sing


God bless!!

Nu blir det stan med bröderna Fluff!!



/Lilja


Ny dag...



Gomorron, gomorron. Söndag idag, känner mig småseg eftersom jag gick och la mig halm fem imorse och gick upp fem timmar senare, men hur som helst, solen skiner och sol gör mig glad.

Mitt rum ser ut som det utsatts för en smärre atombomb, känner starkt att nånting måste göras åt det. Känns som om det borde vara lov några dagar till, det är iaf vad min s.k. hjärna är inställd på, men imorrn är det bara att släpa upp sig själv och gå till skolan:) Det är faktiskt väldigt kul att jobba, jag trivs på Odlarn och önskar att eleverna kunde gå kvar under sommarlovet så att även jag fick nåt att göra...Haha

Pax!!


/Lilja

Förändring



Gud vill inte ha det som det är nu, Gud vill inte att människor ska må som dem gör nu, Gud vill inte att unga ska hoppa framför tåget för att dem inte längre orkar. GUD VILL HA FÖRÄNDRING!!! Och för att förändringen ska bli möjlig så har Han skapat...oss.

Det är genom människor som dig och mig som Gud vill hjälpa. Våra armar är de enda Gud har för att krama sina barn som Han älskar så. Gud vill att vi ska stå i främsta ledet för förändringen. Gud vill att vi ska trösta alla dem som gråter, Gud vill att vi ska klä alla dem som saknar kläder, att vi ska ge mat till dem som hungrar, att vi ska bry oss om dem ensamma och svaga, att vi ska göra det som de flesta skiter helt fullständigt i...Att vi ska göra det som även vi för tillfället skiter i... Varför är vi så jävla ego för, hur kan vi vara så in ihelvete avtrubbade att vi inte bryr oss om dem som behöver oss... Gud har inte kallat oss till att vara egoister, Gud har aldrig sagt: "Sköt dig själv och skit i andra" Däremot har Han sagt att vi ska sätta andra högre än oss själva, att vi ska bry oss mer om andras situation än om vår egen( inte så att Gud inte vill att vi ska må bra, men Han ser det överflöd vi lever i på många plan och Han vill att vi ska dela med oss av det till andra så att det kan bli en någorlunda balans).

Det är dags för förändring, och den kommer inte en sekund för tidigt. Ser du en gammal tant på väg över gatan, erbjud henne sällskap. Ber en tiggare om pengar så ge denne en slant, ser du någon behandlas felaktigt, ryt ifrån och håll inte bara käften, ser du någon gråta så trösta. Gör det som du annars varit för bekväm för att göra. Då kommer människor förstå vilken kärlek som bori dig, dem kommer förstå att Gud lever i dig.  

Natten är här... Sov så gott allihopa!!

Jesus älskar Er!!




/Lilja

Bowlingkungen



Kvällen närmar sig och jag har faktiskt nåt planerat, jag vet, helt olikt mig, men nu är det bara så. Sitter här vid datorn och lyssnar på In flames, helt ljuvlig musik:) Kvällen då, jo då ska det bowlas, och jag hoppas det går bra, mest för de andras skull, eftersom jag lätt kan bli aggressiv om det inte går bra:P

Fram tills dess så har jag en del saker att klara av, duscha, dressa mig, kolla mig i spegeln några ggr så att jag med säkerhet vet att jag ser någorlunda anständig ut när jag sätter min fot utanför dörren. Jag är precis som en majoritet av Sveriges ungdomar, skadade av media och ideal. Ska jag visa mig offentligt vill jag gärna se någorlunda vettig ut (om jag lyckas sitter ju i betraktarnas ögon). Det är hemskt egentligen, men jag orkar inte förändra världen idag, jag hoppas det kommer en dag imorgon, och en dag efter den...O.s.v.


Frid! Jesus älskar Er!!



/Lilja


Ps. Ser Du en idiot på bärsärkarmarch efter klockan nio ikväll, så kan Du vara säker på att det är jag. 


Socialism, utopi eller möjligt?

Den röda stjärnan, en vanlig socialistsymbol

Till skillnad från många av mina vänner har politik alltid intresserat mig, politik styr detta samhälle vi lever i, och jag har aldrig varit speciellt nöjd med detta samhälle så att på något sätt vara lite politiskt aktiv har alltid varit en självklarhet.

Att människor inte orkar bry sig så mycket om politik kan jag på ett sätt förstå, politikerna har aldrig varit speciellt nära folket, sen har det flesta politiker inte varit speciellt begåvade på att visa politik som intressant.

Alltså, jag har alltid haft åsikter i politiska frågor, men politiskt aktiv (om man ens kan kalla det, det) har jag endast varit under en tolvmånadersperiod i livet (och detta var som fjortonåring tillsammans med min vänsterbroder Frej). Utöver detta har det väl blivit några demonstrationståg mot borgerligheten och rasism.

I riksdagsvalet förra året gjorde jag ett stort misstag, men på sitt sätt et oundvikligt misstag. Jag har alltid ansett mig själv som vänsterpolitisk, men det vänsterpolitiska partier som idag finns i Sverige är Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Socialdemokrater har jag aldrig tyckt något vidare om, dem är lite för ljumma för mig och sen så är dem EU-vänliga och det är definitivt inte jag. EU subventionerar sitt eget jordbruk och har tullar mot u-länderna, vilket leder till ännu större fattigdom för dem som redan är fattiga... Vänsterpartiet då? Hade det inte varit för ett fåtal punkter skulle jag nog ha lagt min röst på detta parti... Dessa punkter är: Jag vill ha konfesionella friskolor, det vill inte Vänsterpartiet (och inte heller Sossarna för den delen). Vänster är en alltför stor förespråkare för de frågor som bl.a. RFSL driver ( det är inte så att jag inte tycker att alla människor ska ha samma värde och personsäkerhet, men jag ser en definitiv skillnad på vad man är och vad man gör).

Jag la min röst på Kristdemokraterna, av den enkla anledningen att partiet vilar på Kristna principer, att dem vill värna familjen samt att dem ser till barnens bästa istället för att vara politiskt korrekta.

På sitt sätt är jag nöjd med att jag röstade på detta parti. Jag ville inte ha en allians, men då jag förstod att det skulle bli en såg jag det som vettigare att ändå ha ett någorlunda borgerligt parti i konstellationen så att iaf några av de frågor jag värnar skulle få plats på agendan.

Däremot tycker jag inte om blå borgarpolitik. Jag är i grund och botten socialist och det är min övertygelse att även Jesus Kristus var det. Han ville att vi alla skulle vara jämlika, att rättvisa och solidaritet skulle råda, och det är för mig också självklart att Kristus inte ville ha ett klassamhälle eftersom ett sådant samhälle motarbetar de principer som Jesus själv stod för. Borgerligheten är materialistisk, vi Kristna måste vara medvetna om tingens tomhet. Borgarna är för ett klassamhälle, men hur kan en Kristen människa se sin medmänniska lida nöd utan att ge upp allt den äger för att rädda denna person?

Det vettigaste är att äga gemensamt, att ge upp sina begär till tingen och att leva sitt liv till Guds ära, utan några som helst avgudar.

Socialismens symbol är ett rött pentagram. Pentagrammet återfinns också som en symbol inom Kristendomen. Den symboliserar Jesu stigmata, Hans fem blödande sår. Så låt oss varje gång vi ser ett pentagram tänka på dem av våra bröder och systrar som lider nöd och göra det som både Jesus och varje socialist har till uppgift att göra. Älska och värna sina syskon.


/Lilja

Spänningar



Lördagen är här, och vi börjar den med lite härliga huvudvärks-spänningar. Gick upp sent idag, satt alltså uppe lite för sent igår, hur som helst, det är ju några timmar kvar på dan, så nåt vettigt ska man kanske kunna hitta på. Har redan varit ute på skogspromenad med Rosie och det måste ju kunna anses vara rätt vettigt??

Whatever! You´ll hear from me later!!


/Lilja 

Natt

Filmen är nu kollad, och den får helt godkänt av mig. Klockan är typ halv tolv och jag fundera på vad jag ska hitta på nu. Sova känner jag inte riktigt för, iaf inte än, läsa vill jag inte heller göra. Kanske får jag nöta nätet ett tag, kanske loggar nån in på msn som det är värt att tala med.

Man ser efter hundra gånger, men endast en gång ser man det man vill se. Idag är en sådan dag...Kanske borde jag vara gladare än jag är, men jag har lite svårt för att känna glädje...Troligtvis har jag utvecklats till en sådan där vidrig realist...Verkligheten...vad är den...är den universell...eller sitter kanske också verkligheten i betraktarens öga?

Verklighetens motpool är det fantasin? Isåfall förstår jag inte varför barn nånsin blir vuxna...Varför blev vi det?

"Life is a bitch and then you die" är ett myntat uttryck, och jag hoppas det stämmer, för ju sämre detta liv är, hur mycket bättre ska då inte nästa bli?

Jag är inte självmordsbenägen alls, det är bara det att jag i vissa stunder kan se fram emot döden och livet efter den istället för att förtäras av dödsångest. En präst sa en gång att Kristna inte ser fram emot att dö, men varför skulle vi inte kunna göra det? Det är väl varje Kristens uppfattning att nästa liv kommer bli bättre än detta? Efter regn kommer solsken?

Livet är till för att levas, och det är upp till Gud och inte människor att avgöra när det ska ta slut. Dock är det så in i helvete förståeligt att människor inte alltid orkar fortsätta...Vi runt omkring, det är vi som håller varje medmänniskans liv i vår hand, det är vi som uppmuntrar människor till att leva, eller nedmuntrar dem till att dö. 

Vi är alla formade av vår omgivning och vi formar andra vidare... Vad är skuld, vem äger den? Vi alla gör det, skulle jag säga. Ingen ensam kan hållas skyldig till död.

Jag vill att människor omkring mig ska orka leva, och det hoppas jag att du också vill.

Se till att uppmuntra, istället för att nedmuntra.

Guds frid!



/Lilja

Filmkväll bokad



Det blir film ikväll, "The departed". Kanske får jag kolla själv om ingen har lust att titta förbi. Isåfall blir det jag, en popcornpåse och annat snask:)

Slå en pling om du har lust att göra mig sällskap!!


/Lilja

Fredag, nån idé någon? Filmkväll?



Nu är det vändzon, nu måste det hittas på något...Kom med nån idé någon, för jag har riktigt tråkigt. Call me!! 

Skogstur

 

Har nyss varit ute i skogen med syster och Rosie:)


/Lilja

Livet...

Vad menas egentligen med livet? Är det att vi andas, är det att vårt hjärta slår, är själen vårt liv eller är livet en produkt bestående av ett antal olika komponenter, bland vilka de nedskrivna är ett antal av dem?

Kanske är just livet det faktum att vi existerar och vet om det. En smart man sa en gång: "Cogito ergo sum", "Jag tänker, alltså existerar jag". Exakt vad livet är kan nog vara rätt svårt att definiera, kanske är det mer fruktsamt att fundera kring vad jag vill med mig själv och med det jag kallar mitt liv.

Det vi ibland kallar ett "Svensson-svar" på frågan: "Vad vill Du med Ditt liv"?, brukar ibland vara de tre V:na (Volvo, villa och vovve). Visst jag kan hålla med om att det kan vara skönt att ha en bil att flänga runt i, ett schysst hus att sova i samt ett hund att ha ett "personligt-opersonligt-förhållande" med (en hund tror inte jag att man kommer nära på ett intelektuellt plan). Visst, inga drömmar är för små, men har inte människor andra drömmar än en kombination av dessa tre? Jag har det i alla fall. Hur jag bor är inte avgörande för min lycka, definitivt inte heller om jag har en bil eller ej(jag tycker nämligen naturen är vackrare då man ser den klart och inte genom en bilruta, sen är jag också för slö och trafikfarlig för att våga/orka skaffa en bil, men det är en annan femma). Djur tycker jag om, men jag tror att även dem, precis som människan är skapade för att leva i frihet och inte i burar( sen kan man ju undra om det är djuren främst, eller vi människor som lever i burar. Burar är ju inte bara verk av stål)

Negativ som jag är så började jag nu med vad som INTE är viktigast i mitt liv, mycket opedagogiskt och jag ber om ursäkt för det. Nu vill jag berätta om vad som är viktigaste i mitt liv och vad jag innerst inne vill uppnå med mitt liv.

1. Jag vill vara lycklig och må bra på mitt själsliga, mitt andliga och mitt fysiska plan. Hur jag däremot ska bli det är det jag själv som ska klura ut...Jag kan erkänna att jag inte har haft alltför stora framgångar med detta...Tråkigt nog

2. Jag vill inte att det ska ta slut...Livet alltså. Däremot ser jag fram emot framtiden som jag hoppas ska bli vackrare än gårdagen och den dag jag lever nu. Jag hoppas verkligen att det finns en himmel jag ska få slippa allt det som är så jävligt i livet och där jag ska kunna umgås med andra utan att hysa agg mot dem, samt givetvis få träffa alla de som nu är döda.

3. "Vara en god tjänare" Jag tycker det är mer värt att älska och ge av sig själv än att få ta emot. Som många vet så vill jag bli präst och jag hoppas verkligen att jag ska bli det. Jag vill få sprida det glada budskapet att det finns en större mening med livet än det vi kan se, lukta och ta på. Att det är hjärtat som räknas och inte ytan. Jag vill alltså leva som en god Kristen. Om Du är en person i min närhet så vet Du nog att jag ofta misslyckas fatalt med det, men om Du känner mig vet Du också att jag tror på en Gud som förlåter och reser upp igen.


Det här var några korta punkter, jag skulle med säkerhet kunna skriva mycket mer, men då skulle det säkert bli en aning långtråkigt att läsa, så detta om mitt liv får räcka för tillfället.


Igår var jag som sagt och fikade med styrelsen. På väg hemåt från cafét kom jag och Chrille in på ämnet Katolska Kyrkan. Oftast hör man mycket ont om dem, men Chrille och jag som är något konservativa iaf vad gäller en eller två gemensamma frågor kan också se något positivt med katolicismen. Jag ser givetvis mycket positivt med Svenska Kyrkan också, men i min mening är de lite för liberal. Visst, ingen av oss kommer hitta ett samfund som delar varje personligt ställningstagande vi har, vi måste som sagt komma ihåg att en kyrka inte är en åsiktsgemenskap utan en trosgemenskap. Att bygga en kyrka utifrån vad som är fel med andra har inte jag något intresse av. Det väsentliga är vad vi Kristna har gemensamt, tron på den Levande Guden. Alltså en Gud som finns med oss alltid och som delar glädjen med oss, lika mycket som Han gråter tårarna med oss.

Jag har funnit en skatt, och jag vill så gärna att andra också ska få finna den. Den är inte min, jag äger den inte. Ingen kan äga Gud, däremot vill jag tillhöra Honom och jag har sagt mitt JA till Gud. Mitt liv är knutet till Honom och det är Honom jag lever för.

Vad lever Du för? Lever Du för något som är värt att leva för, eller något som inte kommer vara för alltid. Lever jag för något som är vettigt att leva för?

Kan Du ge mig svaret på den frågan?


/Lilja

Hej alla glada och alla mindre glada för den delen!



Nu har den stora världsnyheten äntligen kommit...Kims blogg...Haha, stor självironi där. Hur som helst, jag är en person som älskar att skriva, så jag tänkte att genom en blogg kan jag få ge uttryck för mina förvirrade tankar och på samma gång även plåga andra människor, vilket jag ser som ett stort nöje(givetvis inte!)

Idag är det, oj det har redan hunnit bli lördag och jag sitter här i mitt rum, ensam och bara njuter av livet. Tänker snart gå ner och sota lite, men det får vänta en stund till. Gårdagen, alltså torsdagen var rätt intressant, var iväg och fikade med en del människor ur styrelsen vilket givetvis var kul och innan dess var jag på Gudstjänst på Tunagården och fick träffa alla underbara gamlingar och förkunna Guds ord samt spela och sjunga, mycket roligt det:) Sedan hann jag också med en trevlig filmkväll

Lite kloka(eller kanske inte så kloka) tankar kommer senare.

Allt gott!


/Lilja

RSS 2.0