Vinterkräksjukan

Nej jag har inte fått den, men av någon anledning känner jag mig spyfärdig. Orkar nästan inte ens käka längre, det är för mycket som stressar upp mig, för mycket som pockar på uppmärksamheten. Jag vill verkligen inte ha det så här.

Idag:

- Tre adventsinsjungningar i S: t Andreas
- Möte med Helena och Eva inför mässan på söndag i Ansgarkyrkan då Amelie och jag ska sjunga kl.19.00
- Ytterligare ett möte
-Försöka hinna en vända på stan
-Träffa älskling<3

Imorgon är det basar i Kyrkan... Hope to see you there!


/Lilja

FAN

Jag orkar verkligen inte med längre snart... Det här funkar inte, kan inte ha det så här. Vet inte hur jag ska ta mig ur det här!

Ska jag bara skita i det här? Det är svårt att förstå tystanden, tystanden och och ögon som tittar bort, tittar ner, gör mig rädd.


Så jävla ohållbart...

Här kommer depressionen!!

"Livet är en komedi för den som tänker,
en tragedi för den som känner"
/Petter

Hur fan ska man kunna förstå sig på nån annan när man inte förstår sig på sig själv



/Kim

Det är alla andra det är fel på

Stressig dag idag!

Började med en timmes vik på morgonen i en underbar årskurs 5, riktigt härligt:). Sedan lektioner med D8 fram till halvfyra. Efter det möte i skolan till 17.05, efter det möte i Kyrkan, vuxengrupp.
 
Hann också med en liten promenad med Agnes, under vilken jag förfrös mina tår..HAHA. Du är en härlig människa och det är super att vara negativ mot allt och alla runtomkring tillammans med dig... För det är ju så pass enkelt att alla andra är dumma i huvudet och vi är normala....:) Min självinsikt har aldrig varit något vidare:(

Imorgon är det upp och jobba...Sen försöka hinna med en vända på stan och kanske Tuna Park. Ska försöka få med mig en vän jag har i åtanke:)

Träffar inte min Jomski förrän på torsdag...Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge! Älskar dig hjärtat<3

Hade en ordentlig 1-timmes depression idag, men Jomo får mig glad:)


It´s time to take a new step in life


/Lilja

Den ende för mig

God natt!

Är nu så pass slut så att jag snart däckar...Sena kvällar/nätter funkar inte för mig längre.

Firade Johanna idag/igår. Älskar dig min kära. Ibland blir jag lite arg på dig, men allt bottnar ändå i att du betyder så väldigt mycket för mig och att jag~verkligen bryr mig om dig!

Jag längtar verkligen efter en sak i mitt liv...Tillit! Jag är så trött på att inte klara av att lita på andra människor, och kanske värst av allt: Trött på att inte lita på mig själv.

Det är så mycket jag önskar av andra människor, men jag har förstått att allt måste börja hos mig själv.

Orkar inte jämföra mítt liv med andras, orkar inte jämföra mina gärningar med andras gärningar...Kanske är det dags att skita fullständigt i hur alla andra gör och bara göra precis som jag vill och låta det bära eller brista...

"I begynnelsen var allt så mycket vackrare.
När ingenting var säkert, när ingenting var mitt,
 var inte heller rädslan lika stor att mista det jag fått en glimt av"


Jag har stora planer och det är dags att skrida till verket


/K~

Vad man hör i tystnaden

En hel helg på retreat, många timmar utan någon som helst konversation med deltagarna på kursen. Det var väldigt befriande. Många tankar kom fram och nog kände jag mig träffad av Mikaels betraktelser, som att han bara talade ut precis vad som finns i mitt liv just nu.

Då och då känns detta liv totalt omöjligt, hur ska det kunna gå? När lovsången går på så kan jag drömma mig bort , när verkligheten flyr för en stund så kan jag andas och känna framtidstro.  Men det tillståndet varar inte många sekunder, kanske någon minut då och då, men inte mer. Det blir bara mer och mer uppenbart för mig att den här skadade relationen måste helas, jag klarar mig inte utan Gud. Känns som att något snart falierar och om det gör det så måste jag ha nånstans att vila, en grund att stå stadigt på.

Jag är alldelles för rädd att stå ensam, jag måste ha dig vid min sida Gud, ingen förutom du kan känna sig in i min rädsla, i min ångest. Ingen förutom du kan förstå.

Alla de ord som talas, dem sårar, dem gör mig arg, dem gör mig rädd...Ändå var jag nära nog likadan en gång i tiden. Tiden måste nog få ha sin gång?

Till slut måste ni nog vika av. Jag har min väg att gå, ni har er och ingen väg är den andra lik. Jag kan inte följa samma stig som ni, ni kan inte vandra samma väg som jag. Alla vägar leder till en och samma sak, men vi har olika sätt att ta oss dit.

Vart finns den människa som iaf i någon mån tänker som jag...Som inte är 20 år äldre eller sex år yngre?

Det är ibland svårt att va kristen i en umgängeskrets som nästintill aldrig har sina tankar på dig...Eller har dem det? 

Jag önskar bara att jag inte behövde känna mig så ensam...


Imorgon fyller min älskade Johanna år. Grattis älskling!!<3


/Lilja

G som i Gud och G som i Gemenskap

En heldag idag.

Började med lite själavårdande samtal med kära Hans-Christian. Det slutade med att jag satt och skrattade åt hur patetiskt mina handlingar i livet ter sig när jag ser på dem; det jag inte vill göra, gör jag, det jag vill göra, gör jag inte! 

Innan detta så hann jag också träffa min älskling en liten stund<3, och det måste också stå med:)

Efter sessionen hos Hans-Christian bar det av till Djurgården och fyra-fem timmars jobb. Tycker väldigt mycket om mina kära elever, ungdomar är underbara:)

Efter ett sista möte på Djurgården var det bara att vandra till Kyrkan. Jag älskar den platsen, lugnet i stormen, ungdomar och kära Magnus. Jag och min kära församlingsassisten kom inte från Kyrkan förrän 23.35, eftersom vi satt och snackade så länge... Magnus är min mentor och vän, är så glad att vi har honom i Kyrkan. Han är mer än guld värd.

Väl i Kyrkan under konftiden bakade vi julgodis. Jag bakade Mozartkulor med Agnes, Anna och Josefin... Det var i sanningen en härlig upplevelse, kulorna flög både hit och dit:)

Imorgon(idag) blir det att jobba morgon/förmiddag. Sen spendera tid med Johanna:) Klockan 16.00 åker jag till Finnåker för att vara med i en helgsretreat..Kanske blir det en god upplevelse.Kommer sakna min älskade hur mycket som helst, älskar dig Johanna<3

Snart dags och sova...

Glöm aldrig bort att Gud älskar er!

"God be the solution"


/Kim
 

Bara en som du

Rädsla. Det är en av huvudingrediensera i mitt liv. Rädd att bli sviken, rädd att inte leva upp till de krav jag ställer på mig själv, rädd att va ensam, rädd att dö.

Hade det inte varit för rädslan så skulle jag nog kunnat leva mitt liv mycket mer frimodigt, men kanske är rädslan en gåva fån Gud. Nu tänker ni nog att jag måste ha en jävligt sjuk Gudsbild, men låt mig förklara.

Rädslan får mig att tänka på att leva mitt iv på det sätt som jag borde, jag påminns ständigt om att jag en dag kommer att dö och att jag då får stå inför Kristi Domstol. Jag vill inte göra goda gärningar av rädsla, men rädslan kan få mig att hålla fokus.

Sen skapar rädslan väldigt mycket problem, som när man ska åka bort och är rädd att få en hjärnblödning och falla död till marken. Det är inte alltid så lätt att sätta sig på tåget.

Min hypokondri(inbillningssjuka) får ofta utstå rätt mycket hån. Människor som själva inte lever i det tycker givetvis att det är sjukt och patetiskt att hela tiden va rädd att dö av någon sjukdom, men för den som lever i det så är det en verklighet och en ganska så grym sådan.

Kanske finns det en mening med att hela tiden va så jävla rädd... Jag lever och det tänker jag fortsätta med tills jag dör:)

/Lilja

I en kall vintervärld

En hel helg med Johanna, en hel helg av lycka<3

Snart dags att sova, ska upp och jobba imorgon.

Jag känner mig glad för tillfället, borde egentligen känna mig väldigt stressad men lyckas faktiskt hålla mig rätt lugn. Livet är verkligen på topp. Jag har en underbar flickvän, jobbar på för fullt även om jag inte alltid älskar mitt jobb, har kyrkan och mitt kall som lever inom mig...

"I en kall vintervärld lyckas du värma mig"

Jag älskar dig Johanna!

Som solen älskar dagen, som månen älskar natten;)<3

En tanke till kära Karin och alla hennes nära... Det var länge sedan jag såg dig men jag minns dig som om det vore igår. Vissa minnen finns alltid kvar. Vila i frid tills vi ses igen!

/K~

Vilket skämt

Jag som så gärna vill vara en snäll och tolerant människa har väldigt svårt att acceptera oliktänkande och olikgörande människor. Jag vill så gärna att människor ska vilja lika mycket som jag, att dem ska ha samma prioriteringar, samma värdegrund och åsikter som jag... I alla fall de människor jag har i min närhet. Att ha någon/några som tycker helt olika är ju bara en god grund för att få debattera skiten ur varandra.

Amina sa idag något om att man ofta lever mycket i gammla minnen... Tänk vad många gånger i livet det varit svår att fortsätta med sitt eget liv då man förstått att någon förändrats, någon man önskat alltid skulle va den samma som en själv.


"Inte en spegelbild av mig själv, faktiskt ganska avlägsen mig som person. Tankar, känslor, åsikter, längtan, dagar och år"


Fy fan vad jag längtar, en längtan till något jag nog ännu inte upplevt... Ett liv där jag trots stormarna står stadigt, med glädje, framtidstro och hopp!

Jomo, jag älskar dig!


/K~

Att vara den man är och stå ut med det

Nej, jag är inte vidare nöjd med hur jag utformat stora delar av mitt liv hitills. Många misstag har ordnat stor kaos och det är  kaos som jag får leva med varenda sekund, varje dag.

Träffade Anna för några dagar sen, helt otroligt hur bra hon kan få mig att må bara genom att ge några enkla råd och genom att analysera mig... Det är många saker man inte ser själv...

Som hon sa: Det livet är avslutat... Och det stämmer ju verkligen. Kanske är det dags att verkligen säga adjö och sluta älta saker och ting gång på gång. Jag är nog inte så vidare långsint med andra människor, men med mig själv är jag det verkligen.


Träffade också Hanna Kjellman i förrgår, var ett tag sedan, eller egentligen väldigt länge sedan vi umgicks. Kul och se ett gammalt ansikte. Ofta går det ett bra tag mellan våra socialisationsperioder, kanske är det dags för ännu en... Vilket jag verkligen hoppas på, hon är en människa jag känt väldigt länge och hon känner mig nog rätt bra.

Livet känns faktiskt riktigt bra just nu...

GLÄDJE

Johanna N K<3


Guds frid!

/K~

En liten önskan...

Tänk att bara få njuta av allt det goda i livet förbehållslöst...

Tänk att slippa vara orolig...

Fan, fan, fan!

Sitter här långt bort i Rättvik och är rädd, så jävla rädd...

Vet inte vem som ska kunna hela mina sår... Är det du Jesus?

Saknar min Jomo så det bara värker i mig... Vill vara med dig, älskar dig!!<3

/Lilja

I denna tid...

Det räcker inte längre med fina ord, det räcker inte längre med vackra kulisser. Ungdomar mår dåligt, vissa så dåligt att dem väljer att inte finnas till längre. Efter tre självmord bland unga på ungefär samma plats under det senaste året så är det nog fan dags att öppna ögonen och få arslet ur vagnen.
Det är inte högre staket eller övervakningskameror som är det primära för att stoppa denna spiral. Det primära är att satsa resurser på skola och psykiatrisk och social hjälp för unga idag. Ge fan i att bygga fler rondeller, ge fan i att snygga upp staden och bygga fina lägenheter, insidan av staden spelar så mycket större roll än dess utsida.

Vem har störst värde: en rondell eller en individ?

Jag kan inte säga hur saker och ting ska utformas, jag är inte nåt vidare kunnig, men det finns dem som är. Ge dem möjlighet att forma en skola och en ungdomsomsorg som verkligen ser individen och lever med målet att ingen ska välja döden som en utväg för att slippa livet. Livet ska vara drägligt nog för att varje människa ska vilja och orka leva det.

Vart finns den kyrka som satsar på en sann kristen omsorg? Vart finns de kristna som var dag väljer att bära andra människors bördor, som väljer att gråta med när någon gråter, som gläds med dem som gläds?

"Vi som är starka är skyldiga att hjälpa de svaga med deras bördor"/Rom 15:1

Vad vi behöver är inte en armé av superandliga och starka kristna, men en skara människor som väljer att finnas till när den själv har kraften. Det måste vara varje kristen människas mål att älska och hjälpa sin medmänniska, för varje medmänniska är en syster och en broder i Guds stora familj.

Gud har bara våra armar för att krama sina barn, endast våra fötter för att gå till dem som gråter, endast våra öron för att lyssna till dem som ligger på botten.

De Kristna, är Guds medvetna redskap för att bringa ljus i en värld i mörker...

Låt oss lysa!


/K~


Han som bor i mig...

Är på Odlarskolan just för tillfället och ska ner till Djurgårdsskolan om ett par timmar. Sitter med alla mina tankar och åker i en tanke-bergochdalbana... Åker förbi jobbet, åker förbi plugget, förbi kyrkan o.s.v.

Vet en sak säkert; att jag älskar min Johanna hur mycket som helst. Du är värdefull för mig<3

Har under dagen upprepat ett mantra som Ulf Ekman yttrade på Livets ord i fredags:

Han som bor i mig är större än han som bor i världen

Det finns ett stort tolkningsutrymme i denna fras. Jag tänker som så att Gud som är min inneboende kraft är större än alla mina problem, han är större och mer rik på lärlek än någon människa, då även mig själv inbegripen. Han är större än djävulen och mäktig nog att rädda mig från djävulens frestelser.

När jag upprepar detta mantra ber jag att det ska bli än mer uppenbart för mig att all min styrka, all min möjlighet till glädje och frid, all trygghet och kärlek...
Finns i Han som bor i mig

+
IHS


/K~




Underbara dagar

Nu är söndagen här och "semestern" snart slut från skolan. Har spenderat nästan all min tid med den flicka jag håller så kär och älskad Johanna Klockars. Du gör mig så lycklig Johanna och du är den ende för mig. Allt jag vill ha, har jag i dig. Du behöver aldrig tvivla kring det.

Under lovet var jag, Jomski och Sandra i Uppsala. Vi strosade runt och gick också på Livets Ord. Mötet var inte så bra som jag hade förväntat mig, men det var kul att se Ulf Ekman live:) Det blev en liten omväg när vi skulle hem, men den lockade till många skratt:)

Min kropp är i uppror och det känns som om det är dags att börja ta hand om den istället för att fylla den med en massa onyttigheter.

Skola imorgon. Ska upp tidigt till Odlaren tillsammans med Pia p.g.a. det självmord som ägde rum i veckan.

Förr hade jag svårt att förstå att människor kunde uppleva så mycket ondska så att döden kunde framstå som den enda vägen ut från helvetet. Nuförtiden tänker jag annorlunda. Livet är hemskt ibland, människor sviker, människor gör onda gärningar, livet kan kännas meningslöst, livet gör ont. 

Dock är inte livet meningslöst. Jag är övertygad om att det finns en mening med varje människas liv och att Gud har en plan för var och en av oss. Dock kan livets problem lägga en slöja över våra ögon och få oss att se dunkelt.
Jag hoppas verkligen att Gud finns där, jag vill tro det, jag tror det...

Det handlar om att härda ut i det långa loppet...

Som någon sa: Det blir bättre sen...

Guds rika frid!


/K~

Pray

Låt allt gå väl, låt det här fortsätta... Jag är så lycklig...Det är lycklig jag vill förbli

Jomski<3


/K~

RSS 2.0