Så fruktansvärt trött

Jag måste verkligen i säng snart, jag är väldigt, väldigt trött. Tiden i skolan sög verkligen orken ur mig...

Igår var det en stor dag, jag och Johanna firade ett år tillsammans:) Jag fick thé-grejor och choklad:)



Det är verkligen en styrka och kraft att ha någon vid sin sida.Någon att älska och älskas utav<3

På sistone har det blivit en hel del shopping. För några dagar sedan inhandlade jag en lite meditationsbok som jag försökt använda lite grann för att minska ner på min stress..



Eftersom min älskade parfym Jean-Paul Gaultier 2 tog slut för ett litet tag sedan så kände jag att det var nödvändigt att köpa en ny idag... Den gör mig väldigt glad:) Fick någon ansiktstvätt på köpet så jag gissar att kvinnan i kassan tyckte jag har dålig hy!



Det är inte så svårt att blogga om man har bilder att fylla ut med när orden tar slut. Avslutar med en egobild...





God natt!!

/kn

White

När jag väl sätter mig vid min blogg så försvinner oftast all inspiration. Jag anser att jag mycket väl är en människa med mycket åsikter, vilka jag inte heller skäms för. Och visst skulle jag kunna skriva om hur sorgligt det är att Blondinbella drar fler besök till sin blogg i veckan än vad det finns invånare i Eskilstuna kommun idag(?), jag skulle kunna skriva ner mina djupa tankar om Ryssland/Georgien-krisen, eller reflektera en stund kring något annat viktigt, men av någon anledning så går det ändå inte riktigt, orken och lusten försvinner.

Någonstans i livet kom jag kanske till insikt om att det är viktigare att leva efter sin egen lära än att indoktrinera andra i den genom någon slags ständigt pågående debatt. Alla dessa diskussioner, vad ger dem egentligen? Om jag sitter ner ett par timmar och diskuterar med en moderat så lär denne ändå inte kunna vinna över mig till den blå sidan. Om en ateist får föreläsa för mig i timtal om det omöjliga med tanken om en existerande Gud så lär jag ändå inte påverkas ett skvatt.

Jag börjar bli ganska trött på allt snack, kommer vi till slut att snacka ihjäl varandra?

Kanske är jag bara extra negativt inställd idag pågund av 8 h på Odlarskolan där det mesta av tiden gick åt att jag snackade för att få andra att sluta snacka... Känns som om det inte är en fungerande metod.

Barn gör inte som vi säger åt dem att göra...Dem gör som vi gör...

Jag gissar att nästkommande generation kommer vara ungefär lika ytlig som den jag tillhör, kanske ännu lite mer eftersom den underbara tekniken föder en massa möjligheter att än mer dra allt till sin yttersta spets. Dem kommer prata på och vara egocentrerade o.s.v. o.s.v.

Jag gissar att folk kommer att ljuga, svika, vara ytliga, mörda och våldta. Och jag gissar att det kommer sitta någon jävla viktigpetter och beklaga sig över allt precis som jag gör nu...

När ska vi gå upp på barrikaderna och säga ifrån?

Demokrati är en god tanke, men ibland undrar jag om vissa människor ändå kanske skulle exkluderas när det gäller bestämmandet i relevanta och viktiga frågor. Jag vill faktiskt inte ha något privatiseringstokig moderat i landstinget som bara vurmar för en bolagisering av sjukvården...

Jag vet knappt vad jag skriver...Snart dags och sova...

Får se om morgondagen på skolan kommer att innehålla lika mycket action som denna dag...

Prat, prat, prat!

God natt!!

/kn


Dominans



Imorgon är det en viktig dag, imorgon kan allt förändras...

/kn


Melankoli

Ur kaos föds ordning så ordning är på väg även om kaos kommer att föregå det...

Varför bry sig om det man inte råder över?

Bara hoppas...

Att kärleken bär...

Älskar

/kn


I slutet...

När jag väl når slutet är allt bara mellan dig och mig, allt som någonsin hände kommer att vara en sak mig och dig emellan. Du som bor i alla...

Livet är ganska bra just nu, jag är ganska nöjd...

Hoppas...

/kn

Shoppingbestyr

Idag har det varit en "fullt-upp"-dag. Först grattade vi/familjen pappa imorse på hans födelsedag, sen var det iväg till Tomas för jobb och sedan åkte jag, Magnus och Sandra till IKEA för att shoppa möbler till kyrkan. När vi ändå var där tog vi givetvis tillfället för några personliga inköp, själv shoppade jag frenetiskt saker till nya lägenheten, blev något halvextasisk.

Väl inne på IKEA blev jag glatt överasskad. Helt plötsligt stod Jannicke från distriksstyrelsen(SKU). Vi fick oss en pratstund och jag fick lite uppdateringar.


Fick en liten stund med J ikväll:)<3


Imorgon fyller mamma år så då blir det kalas:)


God natt!!


/kn


Trust no-one

Till viss del en väldigt bra dag idag, till viss del en riktigt pissdag och det p.g.a. en förvirrad gubbe och en egocentrerad kvinna. Jag är riktigt arg för tillfället. Jag har svårt för människor som inte håller vad dem en gång sagt. Kanske är jag blåögd som litar på vad folk säger, men ska ja behöva be mig själv om ursäkt för att jag tror att människor kan vara goda.

Svin!!!

Nu måste jag försöka lugna ner mig, jag hoppas att morgondagen ska bära något väldigt gott i sitt sköte som på något sätt kan kompensera den smärta och sorgsenhet jag känner just nu.



En så himla vacker bild. J är fotografen:)

/kn

Svunnen tid

Sommarlovet är vid 00.00 inatt officiellt slut. Det känns ganska vemodigt . Jag har haft så otroligt mycket tid att umgås med min kära J och jag har slutligen vant mig vid att leva med henne som om vi nästan vore gifta. Nu väntar dagar med många timmar ifrån varann.

Ska snart gå och lägga mig. Ska upp tidigt imorgon bitti och iväg till Tomas och jobba. Hoppas att det blir en bra dag där och att jag hinner träffa J en stund på kvällen:)


   

Fann lite gamla bilder, från en svunnen tid.

I torsdags begav jag mig ner på Faktoriemuseet här i Eskilstuna för att gå på "Kick off " med arbetskamraterna på skolan. När jag väl närmar mig Strömsholmen kan jag inte till en början för allt i världen förstå varför det är tivoli och lotteristånd uppställda, vad hade jag missat? Väl framme vid "Kick offen" börjar någon prata om Å-festen och då trillar poletten ner. När man var mindre hade man fullständig koll på när Eskilstunas "stora" arrangemang ägde rum. Nu när man är äldre har man inte koll längre. Fokus och intresse har ändrats. I torsdags kände jag mig för första gången gammal, allt p.g.a. ett jippo. Barndomsåren är slutligen slut.

Jag trodde nog aldrig att den här dagen skulle komma, det här livet... Vuxenlivet. Det skrämmer mig!

God natt!

/kn 


Gryningstid

På onsdag drar mitt nya jobb i Tomaskyrkan igång, jag är väldigt förväntansfull.

Idag har jag varit uppe på Odlarskolan och haft möte med Jennie(mu-lärare) och Jan-Eril(rektor). Vi har pusslat med schemat. Jag hoppas det andra förslaget går igenom(vilket betyder at jag får ha två av mina gamla klasser), gör det det så ska jag fira med ett alldelles särskilt inköp:)

Johanna kommer snart hit, imorgon ska vi hälsa på Moster Inger och Claes-Bertil, ska bli trevligt.

/kn

Funderingar

Kanske måste allt få skapas nytt, kanske måste alla tillkortakommanden få glömmas, alla misstag dö och raderas ut... 

Idag har jag varit hemma hos Oskar och nött Guitar Hero, härligt det. Från just det spelet har jag hittat en underbar låt som jag sitter och lyssnar på just nu "When you were young" av The Killers. Riktigt bra!

Idag är jag hatisk, mot världsligheter och mot ytlighet och människor som tar del av den. Jag är trött på människors extas över djävulska ting.

Idag är jag en dålig människa. Dålig på att se mig själv och alla mina egna val...

Idag vill jag börja om...

Jag vill inte längre vara en av er...

Jag vill vara en av dem...

/kn

Ta dem jävlarna

Den som misshandlar ett barn, har den inte själv berövat sig rätten att få kallas förälder?



Misshandel är inte bara slag, den kan ta sig andra uttryck som ibland gör ännu mer ont.

Fråga ett misshandlat barn mitt i gråten, vad som gör mest ont, vad som smärtar mest. Slagen eller orden?

Fan ta dem som misshandlar sina barn. Idag är jag verkligen på krigsstigen, ta dem jävlarna, bränn dem i den stora ugnen!

Förlåt för min vrede!?

Jag är glad för mina föräldrar, glad för min uppväxt, glad att jag fick slippa slag, något som inte alla barn i världen får... Inte alla barn i Sverige...Inte alla barn i Södermaland...

Fan ta DEM!

/kn

Handling och konsekvens

Slår kroppens sjukdomar och smärtor till endast som en konsekvens av våra handlingar? Är det så att just den som har väldigt ont också är den som varit väldigt ond?

Nej så kan det givetvis inte vara. Barnet som drabbas av cancer, vad ont kan den gjort?

Jag funderar en hel del kring mina egna smärtor. Jag väljer att säga smärtor och inte sjukdomar eftersom läkarbesök efter läkarbesök nästintill aldrig kunnat påvisa någon egentlig sjukdom. Det blir väldigt tydligt att mina smärtor oftast har en helt annat orsak  än en fysisk.

Problemet är att jagaldrig kunnat lära mig att leva med min hypokondri. Varje ny smärta föder frågan: Är det på riktigt denna gång?

Jag försöker finna rationella förklaringar, försöker att intala mig att det bara är ångesten som gör sig påmind. Ibland fungerar det, några sekunder åt gången, men till slut tar tvivlen över.

Alla finner sitt sätt att hantera ångesten. Vissa skär sig, vissa drogar sig, vissa shoppar bort ångesten. Någonstans är ändå det ett val.Jag ställer mig frågan: Har jag verkligen valt att låta ångesten ta fysiska uttryck? Har jag sagt att det är okej?

Smärtorna fyller dock en viss funktion. Dem hjälper mig att fokusera på det viktiga, hjälper mig att längta efter det innerliga, det enkla, det vardagliga. Smärtorna håller mig nere på jorden... Kanske kan det vara positivt. Dock funderar jag: Hur mycket mer frimodigt skulle jag inte kunna leva om jag inte ständigt var rädd att dö?

Skulle jag leva mer frimodigt? Jag vet inte, det var så länge sedan jag inte hade ont.  

Ibland återkommer jag till ett bibelord från Paulus. Paulus var en av de största kämparna för Jesus ochför att föra ut evangeliet till människor. Ordet lyder:

Och för de väldiga uppenbarelsernas skull, för att jag inte skall bli högfärdig, har jag fått en tagg som sticker mig, en ängel från Satan som misshandlar mig så att jag inte blir högfärdig. / 2 Kor 12:7

Om Gud gett mig denna tagg, skulle han inte kunna berätta detta för mig, så att jag slapp oroa mig?

Jag vet inte hur det är egentligen. De flesta smärtorna handlar helt om min ångest, det är min övertgelse. Men jag tycker inte om dem. Man ska inte hata, men jag kan inte låta bli att hata smärtorna och ångesten.

Så här vill jag inte ha det...

/kn 

Öronvärk,shopping, Guitarhero, ett otrevligt möte, och annat!

God kväll!

Min halsvärk har nu vandrat upp i örat och det är mitt nya orosmoment...Faaaaaaaan!

Idag har jag och Oskar shoppat. Nya pjucks(myggjagarstuket i tyg), en ny kofta:) Och lite produkter från Apoteket för min hypokondri, till mig. Oskar shoppade en tröja och jagbjöd honom på ett myggjagarpjucks.

Efter shoppingen åkte vi hem till honom ochnötte Guitar Hero, mycket roligt faktiskt:)

Förresten, under shoppingrundan på Tuna Park mötte jag "the hate of my life", läskigt, men det gick bra, förutom att människan ifråga ville prata ihjäl mig...Jag måste jobba på min selektiva hörsel.

KL18.00 var jag och Oskar inne i stan igen och tog en fika med Agnes, Cissi och Cissi. Jag blev hånad för min önskan om ett glänsande hår, haha...Det kan jagbjuda på.

Jag har haft en underbar dag. Nu hoppas jag bara att mitt öronont går över.

Nu ska jag sova med min älskling i min famn:)

Släpp inte in dem...Dem har inget hos dig att göra... Blickar kan dem se,smärtan kan dem höra... /Hans Boem

/kn

Om varandra

Språket går inte fram... Ingen förståelse...

Jag längtar

Sitter vid min dator, har nyss kollat en massa gamla kort från hösten -07 konfirmandläger. Och så slog det mig, stenhårt. Jag saknar kyrkan, människorna, konfirmationsläsning. Jag hungrar och allt måste köra igång snart. Läger, oh vad jag vill ha läger, härliga människor, gemenskap och Guds närvaro.

Ge mig, ge mig, GE MIG!!

 Moi

 Ljus

 Guds ord

 Trötters

/kn

Den inställda grillkvällen

Tanken var att vi i huset skulle ha grillkväll ikväll. Dock kom åskan och regnet så utomhusgrillningen blev ej av, men våra härliga grannar Eva-Marie och Marie kom och åt med oss. Dessa människor är verkligen härliga, dem blev kvar i fyra timmar och vi hann snacka om allt mellan himmel och jord, Tibetanska begravningar och zebralagen. Mycket trevligt hursomhelst. Jag är snart på väg i säng, imorgon är det lördag och jag och J ska kanske ta en vända på stan.



Natti!!

/kn

No medc...

Har haft ont i halsen i drygt en vecka nu, ibland gör det ordentligt ont och ibland är det ganska lugnt. Med tanke på alla mediciner jag stoppat i mig så kan jag nog snart öppna ett vandrande apotek.

Har nyss kollat klart tre avsnitt Mordkommisionen med mamma:)

För många år sedan under min korta och ganska slentrianmässiga pingst-period lyssnade jag mycket på bandet "DC Talk", sitter just nu och lyssnar på några av mina gamla favoritlåtar, "In the light" och "Jesus Freak". Snacka om nostalgi:).

En av mina absoluta älsklingsböcker för min egen uppbyggelse är Bönboken. Jag är nog kanske inte så flitig med att be, inte kan jag sitta i timmar i vilket fall som helst, även om kanske det är precis vad jag skulke behöva. Det är ljuvligt att bläddra i den här boken och hitta tänkvärda texter och passionerade och ärliga böner.

Du kan inte leka med djuret inom dig utan att bli helt djur, leka med lögnen utan att förlora rätten till sanningen, leka med grymheten utan att mista sinnets mjukhet. Den som vill hålla sin trädgård ren reserverar icke mark för ogräs. / s. 85

Gud böj dig djupt ned, för där är jag./ s. 84



Ett litet bibelord ska vi också kunna hinna med innan det är dags att sova...

Om någon vill gå i mina spår måste han förneka sig själv och ta sitt kors och följa mig. / Markus evangelium 8: 34


Denna fina bild har älskade J tagit:)

Nu är det dags att sova.

God natt!

/kn

RSS 2.0