Nedräkningen har börjat

Första dagen på lovet, regnigt och blött utomhus:( Sitter här och lyssnar på Pinks "Dear mr President"... Helt suveränt att kändisar vågar kritisera denna mödarmaskin Bush.


" Låt inte bedra er, Gud lurar man inte: vad man sår får man också skörda. Den som sår i sitt kött skall skörda förgängelse ur köttet, men den som sår i anden skall skörda evigt liv ur anden. Låt oss inte tröttna på att göra det som är rätt. När tiden är inne får vi skörda, bara vi inte ger upp. Så länge det finns tid skall vi därför göra gott mot alla människor, framförallt mot våra trosfränder"
/ Galaterbrevet 6:7-10

"Det jag vill göra, gör jag inte, och det jag inte vill göra, gör jag". Så skrev Paulus en gång och jag förstår vad han menar. Man har sin lilla idealbild av hur man skulle vilja vara, hur man skulle vilja leva sitt liv men det förbilr bara en idealbild, en ouppfylld sådan. Ska man bara ge upp och leva det ostimulerande liv man lever eller ska man ge sig fan på förändring och låta Gud gå in och göra den där operationen som man så väl behöver... Kommer Han ens göra den, eller är Gud bara en idealbild av allt det jag skulle vilja ha i livet men inte kan få ur mig själv eller från andra människor? Ärligt talat så tror jag inte det. I mitt hjärta bor en längtan till nåt som inte är av denna värld, nåt som ingen människa har lyckats ge mig... Liv i överflöd, glädje i överflöd, trygghet och kärlek. Gud bor i alla och visst kan vi erfara en del av allt det goda Han är i mötet med andra människor, men kanske bara för en sekund och en sekund verkar inte räcka för att jag ska må bra.

Jag kan inte känna tillit längre, allt blir bara ett stort jävla tvivel. Tänk att få leva fullt ut, tänk om glädje fick vara den dominerande känslan i ens liv... Tänk om! Men det räcker inte, vad ska vi ha drömmar till om vi inte tänker uppfylla dem? Det räcker inte med att leva i en illusion om hur det skulle kunna vara, för verkligheten hinner ifatt en och man ser att den inte är lika vacker som den man önskar.

"Jag lärde mig se med hjärtats ögon"... Förjävligt nog har linsen åkt på nån sorts jävla astigmatism...En flisa tvivel, en flisa sorg...

Jag vill verkligen säga JA, vill verkligen ge upp allt det gamla och öppna upp för det nya... Men rädslan biter sig fast, tänk om det nya inte kommer? Står jag ensam då?

Rädd att det stämmer; vad man sår får man också skörda... Eller kanske nöjd med det...Att veta att felet ligger hos mig och att ingen annan kan skyllas...Eller kan någon det?

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva..Det är svårt att sålla i känslo och tankestormen.

Kanske kommer jag till slut ha skjutit alla långt ifrån mig. Kanske kommer du skaka på huvudet och inte förstå, och jag kommer ha förståelse för din oförståelse, för denna kreatur är inte så lätt att förstå sig på...

Min svaghet, Hans frestelser, allt det onda inuti, allt det talade, allt det sagda, allt det gjorda...

...Vägen till fred är hjärtats förvandling

+
IHS

/Kim

Huvudvärk och Country Lane

Har precis städat en del av rummet. Har lite dammsugning kvar att göra. Sov hos Jomo inatt, tyvärr lite för mycket sömn eftersom jag har lite smått av huvudvärk just nu.

Ska iväg till bror och Pethra om ett par timmar och häla på, ska bli trevligt. Sen hem och kolla tv med Jomo förhoppningsvis:)

Sitter på mitt rum med en massa ljus tända och lyssnar på Winnerbäcks nya:)

Sitter och funderar över det här med tillit och annat viktigt i livet... Varför är det så svårt att tro på någons ord, så svårt att lita på någon? Kanske för att man inte ens kan lita på sig själv, och kan man inte lita på sig själv så kan man aldrig lita på någon annan...

Varför är livet så fuckat för? Varför är människor så skeva och varför är man själv som man är?

Hur mycket än andra människor suger, och hur mycket man än själv suger så vet jag en sak och det är att jag litar på Gud...

Han får vara min klippa och min borg, för ingen annan kan nånsin vara det för mig...


/K~


Demon klar

Nu är demon klar. Tre stycken låtar sammanlagt.

Ameli, Inga-Lill och jag är med och sjunger och spelar...

Skivan finns i kyrkan så vill nån ha så är det bara att komma och hämta i "Andreas"...


/K~

I studion

Nu är demon inspelad. Ska hämta den imorgon då Elias har mixat den klart:)


Älskar dig min Jomski<3


/K~

Saker man ser...

Hej hopp allesammans!

Fest igår, en massa småmänniskor och så jag... Rätt boring ärligt talat, men visst, några småstunder var väl rätt okej på den lilla festen i den lilla lägenheten...Bli sedd och bekräftad, är inte det vad livet handlar om till stor del?

Tog väl oss ett tag att komma från festen hem till mig...Fick gå förbi Jomski på vägen och sen var väl ine vägen spikrak precis... Buskar och skit!!

Sitter nu här, dan efter, vid datorn...tuggar pistagenötter och njuter av livet, hur fel vissa saker än går i det...

Lyssnar på Coldplay...Tänker...Fortsätter lyssna medans jag tänker...

Idag då? Ska väl försöka plugga lite snart, stryka lite kläder, försöka hinna se ett avsnitt av "Andra avenyn", en elt underbar serie:) Roxanna äger alltså...Ni som följer den vet vad jag menar:)

Kolla på bowlingtävlingar lite senare:)

Sen när helgen är slut kommer en veckas jobb och sen lov...Dock, på måndag ska Amelie, Inga- Lill och jag spela in några låtar i studio. Hoppas verkligen på ett bra resultat:)



City of depression, shadows and dust
Where the youths are in the town,
smoking weed and drinking wine,
for Gods sake it´s time for you to come



Gud signe er


/K~

Crap

Nära kolapps nu, orkar snart inte längre. Ska träffa Hans-Christian imorgon, hoppas verkligen att han ska kunna hjälpa mig att må bättre och ge mig råd om hur jag ska palla allt som händer just nu...

Snart sova, skönt det... I drömmarna har problemen än så länge hållt sig borta...

Fan, fan, fan

/K~

Changes

Ny design på bloggen...Till slut blev jag trött på rosa..Haha

Ibland kan förändringar vara bra, ibland skär dem djupt.

Blev en hel del tårar idag, livet kan göra en så illa...

Jag hoppas verkligen jag är redo för förändring nu... Kan inte klampa vidare i alla gamla fotspår...

Imorgon är det tisdag, plugga, förbi Odlarskolan, sen repa, möte och vuxengrupp:)


"Du blev som förbytt,
all din kärlek hade flytt,
jag kände inte igen dig,
när jag såg på dig"



IHS


/Lilja


All denna jävla smärta...

Så ont som det värker i bröstet nu och som det gjort under det senaste dygnet kan jag inte ens önska den människa jag hatar mest... Det har varit en uppochnervänd dag, men nu känns det rätt okej, även om smärta kvarstår...

Helvetes jävla skit...Rädda mig och gör mig glad igen!!


/Kim

Regn

Så länge jag är med dig så är jag lycklig min kära...

Johanna

/K~

God morgon eller?

Sådär ja. Vaknade för typ en halvtimme sen. Sov på soffan eftersom min lilla madrass råkade ut för en öl-incident igår...Jag är inte arg på dig min vän!

Började morgonen med lite Brio, rätt äckligt, men vem orkar bry sig. Sitter nu och lyssnar på Kents nya album, rätt bra faktiskt eftersom Jocke sänkt sig i tonläge och man slipper det totala gnället.

Ska träffa Agnes för en promenix idag och sen vara med Jomo eller vice versa.

"Dem jävlarna tog oss en efter en..."


Kaos då...Ja det är verkligen vad som råder i mitt liv just nu, snart vet jag nog inte längre vad som är upp eller ner. Jag hade nog större föhoppningar på livet, men eftersom jag inte är mer än människa så blir det mest pannkaka.
Allting faller, ja det faller, jag faller...Tänker inte uttala mig om hurvida ni andra faller, det får va eran privata angelägenhet.

Gud, relationer, skola, jobb, kyrka, musik... Hela tiden saker som måste göras och när man tagit sig tid att göra den ena uppgiften så kan man ge sig fan på att det står en ny uppgift och väntar bakom hörnet.
Är det här förstadiet till utbrändhet? Känner mig så håglös, känner mig så omotiverad, känner mig sjuk och trött.
Har märkt att den enda gången jag faktiskt kan slappna av någorlunda och se saker och ting från den ljusa sidan och med positiv tillförsikt är när jag lyssnar på lovsång, där är min rena livskälla.

Alltid på spänn, alltid orolig för andras blickar, alltid rädd att bubblan snart ska sprica ...


Johanna, jag vet inte vilka ord jag ska använda för att du verkligen ska kunna förstå fullt ut hur starkt jag känner för dig... Jag är inte mycket för romantiska smör-komplimanger så jag ska inte ens försöka, det får räcka med ett: Jag älskar dig... De orden kan inte förklara precis hur jag känner, känslan är individuell, men vad ordet älska betyder för mig får mig att vilja säga jag älskar till dig dag ut och dag in...

Salvator mundi, salva nos


/K~

Life is life

Klockan börjar bli sent och det är snart dags att lägga sig. Jag sitter i vardagsrummet och lyssnar på Aqua- Tarzan and Jane, sancka om fellgood-music.
 
Loppis om några timmar så sova kommer va nödvändigt om jag inte ska bli tjurig imorgon i Kyrkan.

Det har varit en rätt seg kväll, suttit i min ensamhet och roat mig med datorn..Haha


Jag står vid ett vägskäl och känner att jag snart måste välja för att situationen inte ska bli outhärdlig...

Börjar bli rätt trött på mig själv...Helvetet måste få ett slut snart så att jag kan börja om... Dags för diciplin och att vara seriös.

"Man vill både ha kakan och äta av den"

När jag försöker tänka rationellt blir valet rätt enkelt, men det är jäkligt svårt att omsätta teori i handling.

Fucking, jävla skit...

Livet är för jävla svårt när man är vuxen, men jag gillar det och tänker ta mig igenom det...

Är det något jag verkligen vet så är det att Johanna Nordmark Klockars är underbar och att jag älskar henne!


/K~

Fuck off

Slöa människor gör mig så jävla irriterad. Jag blir så jävla sur när man bara vill få hela tiden och aldrig kan tänka sig att ge... U-gruppen i Kyrkan idag gav mig all anledning till upprördhet... Slöa jävla tjockisar!


/K~

On my way...

Har pluggat några timmar idag. Var precis på väg att ge upp och skita fullständigt i det, jag surfa in på Agnes blogg och såg att hon hade länkat Youtube->Hillsong Awesome God. Satt mig och lyssnade på den och helt plötsligt hade jag kraft att slutföra dagens studier. Kanske blev dem inte jättebra, men dem blev gjorda...

Ska snart ge mig av till min älskade Jomo, längtar verkligen efter dig älskling;)

Jobba imorgon, började igår på Djurgårdsskolan. Verkar vara en trevlig klass, ser fram emot denna utmaning som skolan anförtrott mig:)

"Hur det än stormar runt omkring mig så finner jag ro hos Dig Gud"

Glöm aldrig bort att Gud älskar er, helt och hållet, fullt ut!


/K~

Allt inifrån

"Ingenting utifrån kan göra människan oren, ondskan kommer inifrån"/ Fritt citerat från ett Jesusord

Det är lika bra att jag skriver av mig lite nu eftersom jag är upprörd... Har spenderat ett antal timmar av min dag med Jomo<3 På vägen hem började vi diskutera ett ämne som gör mig irriterd direkt...Alkohol! Starckars Johanna fick höra en hoppig och smått förbannad utläggning om alkohol och människor som dricker.
Jag är verkligen inte en person som vill springa runt och irritera mig på folk och deras beteende, men likväl gör jag det. Det finns ett samtalsämne som kan göra mig mer irriterad och ledsen än vad samtalsämnet alkohol kan, men det tänker jag inte ens beröra...

Av nån anledning(eller egentligen flera) så blir jag jättearg direkt nån bara nämner att den druckit, vad den druckit, hur kul det var o.s.v. Allt som ger en positiv bild av drickande gör mig yx-tokig(jag vet hur det stavas egentligen, men jag skiter i det). Nåt tänder till i mig när nån nämner alkohol i ett positivt sammanhang, jag står inte ut, jag blir ledsen, fördömande och föraktande. Helt uppriktigt så ser jag ner på människor som dricker, även om jag själv gjort det ett flertal gånger... Jag ser ner på mig själv med. Jag tänker inte hålla nån moralpredikan kring alkohol eftersom jag själv bara skulle framtså som skenhelig, något jag inte alls eftersträvar. Men hur som helst, jag måste få några tankar ur mig och säkert blir jag en aning predikande ändå.

Varför kan vi inte försöka finna lyckan i något mer långsiktigt än fylla? Varför vill människor uppsåtligt förvrida sig själva och bruka ett Satans jävla gift till att blir något/någon dem inte är? Varför kan vi inte bara försöka vara nöjda med hur Gud skapat oss? Uttrycket: "Jag kan inte dansa utan att ha fått några öl i mig" ger jag inte mycket för. Om en människa behöver alkohol för att kunna våga göra det den innerst inne vill, i detta fall dansa, så är man på god väg att bli alkoholist eftersom man inte använder sig att en långsiktig metod som inte hänger på att man varje gång man vill dansa måste har en vinbutelj eller öltunna med sig.  

Jävla fjortisfasoner, det är precis så jag känner... Jag är inte rätt person att uttrycka mig, men jag kan inte låta bli... Troligtvis för att allt det jag föraktar hos er även finns hos mig!


"En plats där ingen sett dig förr,
be dem nu gå och stänga din dörr,
lämna allt och lägg vägen framför dig
tala inte mer mitt namn,  glöm mig"


En ny plats, helt nya förutsättningar...Goda förutsättningar, en möjlighet att verkligen börja om och göra allt rätt den här gången...Ska det vara så jävla svårt? 


Jag önskar att det rus jag får när jag lyssnar på en god förkunnelse, den eufori som genomströmmar mig när jag lovsjunger, den känsla som infinner sig när jag ibland ber, alltid skulle va närvarande. Jag önskar att den kraft vi gett namnet helig Ande skulle av mig ges mer utrymme i mitt liv så att jag kunde säga nej med glädje varje gång nån är framme och frestar....

Otukt, sökande efter självförverkligande, egoism, all jävla synd, jag hatar den...

Jesus, kom och förvandla mig! Utsläck allt det som kallas världens begär, med din helige Ande och Kristi exempel så att jag kan tjäna Dig!

"Bara i Dig har min själ sin ro"/Sv Ps 756

Amen


/K~



Att förändras

Just nu är det svårt för mig att tro att jag kan förändras. Jag har svårt att tro att jag ska kunna lita på människor i framtiden, men jag hoppas.

"Vägen till fred är hjärtats förvandling"...

...och bara du Jesus kan rädda mig!


/K~

Vitt slödder

Hejsan!
 
Jag är glad...Much crap as always in life...but still glad.

Drömmar, planering, fan vad det är lycka att leva i ruset...Hoppas det håller i sig i genomförandet

Bio ikväll med Kyrkan, Bourne Ultimatum, suveränt bra film:)

Skola imorgon, sen konfläger...Glädje:)


Jag har allid hatat Gessle som soloartist och speciellt har jag hatat den vidriga låttexten: "Jag tycker om när du tar på mig..." Dock har jag fått lov att omvärdera eftersom texten nu talar till mig... När du håller min hand, när du håller om mig och jag vet att du är min, då är jag lycklig Jomo, då är jag så lycklig<3


/K~ 

...

Finally I realized, I don´t belong in life...

Det är inte så att du är missförtådd, det är inte så att andra är olika dig, dem andra som är dumma... Det värsta är att tro och veta att männikor är precis som du, precis som en själv...Eller kanske inte?Man kan ju ta mig fan hoppas!

Jag vet inte vad eller vem som ska få mig att släppa taget, våga förlåta och gå vidare...Men jag vill att det sker snart för jag står inte ut med den här situationen...

Du raserade allt det som var tillit för mig... Jag tror jag vet varför jag gör som jag gör... Jag ser till och vara ett svin så att jag inte behöver känna mig sviken om de onda handlingarna jag utför, utförs av någon annan mot mig!  Jag vill vara först... Det är en äcklig försvarsmekanism som jag lagt mig till med för att stå ut om morgondagen skulle bringa djävulsskap i sitt sköte!

Jag tror jag vet vad jag vill... Jag vill att saker och ting ska vara utraderade, att dem aldrig ska ha skett, att dem aldrig ens skulle ha behövt utraderas.... Jag önskar att jag vetat då vad jag vet nu, men mitt liv då var allt för ångetfyllt. Varför förstår man först när det känns som om det är försent.


I´m losing ground...More than ever before!


Alla är nog värda något bättre än mig, vad jag är värd är jag rätt osäker på, men om det första stämmer så är jag inte värd någon mänsklig varelse och då har jag Gud kvar som är förlåtande och älskande!

Gud möter vi och ser vi i relationen med andra... När inte tilliten finns i relationen så är det svårt att känna Guds närvaro.

Jag vet inte om du finns... Men om du gör det så kom och rädda mig...NU!


/K~


Vad är Gud?

Jag vill berätta vad som är sann glädje för mig. Att se och veta att det finns människor som tror, som tror på Gud och som vågar visa det. Visst är det glädje att människor tror men inte visar det, men när dem visar det blir det uppenbart och ger skäl till glädje.

Jag har blivit ett "bilddagboken-freak" och sitter och läser vänner bilddagböcker dagligen. De bilder som ger ett otroligt upphov till glädje är dem som ger uttryck för en kristen tro. Jag har inte för avsikt att säga vart jag hittar dessa, men när jag finner dem blir jag varm i kroppen och ryser.

Det är inte alltid så lätt att stå för sin tro och speciellt inte när man är ung och ha kompisars krav på sig och samhällets ideal... Men det finns dem som ändå gör det och ni som gör det skall ha all ära... Ni som inte tror men kanske inte vågar skylta med det: Det finns ingenting att skämmas för och dagen kommer då ni känner att ni kan skrika ut er tro över världen... Inte för att det är något krav att man måste springa runt och berätta om sin tro för andra, men när en enda människa vågar säga: "Jag tror" så blir flera människor stärkta till att våga göra samma sak.

Under dem senaste dagarna i skolan har jag fått många frågor om min tro och om Gud... Jag kan inte ge några "rätta" svar om Gud, men jag berättar gärna om hur jag tror, varför jag tror och vad min tro ger mig.

Ett par sjätteklassare har ställt frågan om jag älskar Jesus under den senaste veckan och jag har svarat precis som jag känner, "Ja jag älskar Jesus". Många gånger gör jag tvärtemot det jag vet(tror!) att Jesus skulle gjort, men nog älskar jag Honom alltid...

Det viktigaste är aldrig att människor tror på Gud, det viktigaste är vetskapen om att Gud tror på oss, på människan, på dig och på mig.

Keep going, stay proud, brothers and sisters in the Lord!


/K~

Min helg

Det har varit en fullspäckad helg. Den största delen av tiden förlagd till Stjärnholm i möte med DS. Visst blir det tungt att sitta ungefär 20 av 36 timmar i möte, men med trevliga människor så blir det faktiskt väldigt uthärdligt. Sen så har man ju fått god mat och moffat godis och chips som värsta svullo:)

Sitter nu i skolan och ska snart gå och äta lunch. Lyssnar på den norska versionen av Dinas "Bli hos mig", helt underbar. Norska är faktiskt väldigt vackert:)

"Till slut blev jag den människa jag mest föraktade, men ju längre jag fallit och faller mot botten, ju närmre känner jag att du är nära och tänker plocka upp mig och förvandla mig till den du har tänkt mig att bli"

Nån skrev "So sick and tired of always beeing sick and tired"... Ungefär så känner jag mig nu... Jag är helt ärligt så trött på mig själv.

Jobbar till halvtre idag och ska sedan avsätta två timmar till teologistudier och sen träffa Jomski:)

God bless!!


/K~

RSS 2.0